Математичке шетње

Учимо шетајући се од апстрактног до конкретног. А сада замислите да ово кретање није само метафорично, већ стварно повезивање конкретне физикалности места са апстрактним идејама. Математичке теорије, аксиоми и концепти преплићу се са улицама, зградама, пролазима, дрвећем, клупама, трговима, уличном расветом… Кретање повезује тела са јавним простором, тако шетањем стварамо математички кључ за читање града. 

У оквиру овогодишњег М3 организујемо 10 ретроспективних математичких шетњи Београдом. Свака од њих има задатак да подстакне трансформисање личног искуства шетње у приближавање математици. Овим шетњама желимо да улазимо у дијалог са људима, математиком, али и са простором. Садржај и путање шетњи везују се за теме свих претходних М3, тако да ћемо кренути од рачунања, чувеног Архимедовог „не дирајте ми кругове“, наставити преко облика живота у природи Београда, нашег тела као инструмента за стварање ритма на Калемегдану, доћи до ноћне шетње и отвореног биоскопа, приповедања помоћу вероватноће, виртуелног града и коначно расплесаних математичких симбола. У овим шетњама желимо да се играмо, мислимо и стварамо заједно са математичарима и уметницима.    

Све шетње трајаће око сат времена, а намењене су људима и кућним љубимцима свих узраста. Организоване су три пута седмично, а потребна је претходна пријава учешћа. 

Пријаве су појединачне, молимо вас да унесете податке за свакога кога пријављујете понаособ. 

[WPSM_AC id=850]

[WPSM_COLORBOX id=853]

Изаберите једну од понуђених математичких шетњи:

Програм је организован у складу са званичним мерама усмереним на сузбијање пандемије.